GP České Lípy

Manušice, 10. až 11. června 2006

Tradiční závody v Manušicích, kde se střílí i SM 3x40, měly na rozdíl od loňského roku mimořádně příznivé podmínky. Sluníčko, zákonitě dobrá nálada a bezproblémové závody. Tak by se asi ve zkratce dal charakterizovat víkend v Manušicích.

Výsledky, zejména v sobotu, byly i pro nás poměrně příznivé. Adolfová leže 584 a třetí místo v ženách, Lauermannová se stejným výsledkem desátá v nabité kategorii dorostu. U obou jsou to výkony na hranici osobáku. Janeček byl hned za Lauermannovou, ale v jeho případě 583 na spokojenost nestačí a Aleš loňskou formu pořád hledá. Spokojeni jsme byli i s 578 body Blažka a 561 bodem Rutové (osobáčky), Josefik má problémy s loktem, ale 558 bodů je prostě na něj málo. Ještě spokojenější jsme mohli být se standardem 3x20 ran. Adolfová byla v ženách druhá s 569 body, Lauermannová vyhrála dorost s 570 body! A to v konkurenci členů reprezentace ČR potěší. Také 542 bodů Josefika zaslouží uznání (osobák). Blažek nastřílel 513, což se po podstatně lepším nástřelu na poháru mládeže sice nezdá jako dobrý výsledek, ale na to, že Fanda se standardem začíná, to špatné rozhodně není.

V neděli na SM 3x40 jel pouze Janeček, pro kterého to měla být zkouška na závod olympijských nadějí v příštím týdnu, ale moc se mu nevedlo – skončil velmi těsně třetí (vítěz Gotvald měl jen o 2 body a druhá Štěpánová o 1 bod více) s 1123 body. V této souvislosti zamrzela jeho zkažená první položka leže a poslední kleče. Rozdíl mezi prvním a posledním závodníkem byl jen 9 bodů a překvapivě posledním byl Dvořák z Rapidu, který po dvou polohách jasně vedl, ale totálně pokazil polohu kleče!

Přiložené dokumenty

Fotografie z akce