Mistrovství České republiky

Plzeň, 23. - 24. září 2006

Na MČR odjížděli z naší tréninkové skupiny všichni, kteří střílejí alespoň trochu slušnější výsledky. Bohužel - 14 dní před MČR oznámila Adolfová, že končí a na nejdůležitější závod sezony nepojede. To byla rána hlavně pro trenéra, protože společně s trenérem střediska Stupkou Máně vytvářeli podmínky a čekali, že se ještě prosadí. Měla sice neúspěšnou loňskou malorážku, ale vzduchovka potom vypadala víc než dobře (včetně vítězství na Mezinárodních závodech v Plzni) a také malorážku začala letos dobře. Ale potom už toho moc nenatrénovala, dávala přednost jiným zájmům a tak to nakonec bylo logické, byť smutné, vyústění situace. Ale kromě Máni odcestovali do Plzně všichni – Janeček a Lauermannová, kteří mohli útočit na stupně vítězů, Blažek, Josefik a Brindzák, kteří měli potvrdit solidní výsledky z letošní sezony a Rutová, nejméně zkušená, mohla překvapit.

V sobotu se střílelo 60 ran leže. Začněme odzadu – Rutová sice překvapila, ale slabým výsledkem. Potvrdila tak, že má velmi nevyrovnané výsledky, ale v její první malorážkové sezoně se není co divit. Josefik 568 (25. místo), Blažek o bod méně (33. místo)– to nebylo nic moc, ale také ne nějaký propadák. Brindzák 554 (65. místo) – to bylo sice méně, než nastříleli kolegové, ale také to nebylo velké zklamání. Jana Lauermannová v dorostenkách 573 – moc se nevytáhla, ale v této sezoně Jana s ležákem opravdu zápasí a tak dvacáté místo odpovídá skutečnosti. A to nejlepší nakonec – Aleš Janeček se vytáhl a s 592 body jistě zvítězil. Blahopřejeme – v kategorii dorostenců střílelo 86 závodníků!

V neděli, kdy se střílelo 3x20, jsme si dělali větší naděje. Ty se také nakonec potvrdily. Překvapil Blažek – 543 bodů – osobák a pěkné 15. místo. Na mladého střelce, který zůstane v kategorii dorostu ještě 5 let, je to nadějný výsledek. Josefik 533 bodů a 22. místo – tady jsme čekali víc. Ale Tomáš se hodně trápil a k dobru mu musíme přidat, že opravdu bojoval. Brindzák osobák – 520 bodů, 29. místo – to určitě ani Honza sám nečekal. No a zbyli nám naši dva nejlepší – Janeček skončil druhý s 564 body. Pravda, od držitele českého rekordu v této disciplíně bychom možná čekali víc… Ale kdo ví, jak se Aleš letos v malorážce trápí, jistě Alešovu bojovnost ocenil. V dorostenkách obsadila stejné místo Jana Lauermannová, když jejích 565 bodů nestačilo jen na horkou favoritku této disciplíny – Anetu Brabcovou.

Bylo to úspěšné mistrovství a věřme, že povzbudí naše střelce do dalšího tréninkového úsilí.