VC Prahy

Plzeň, 2.-3. prosince 2006

Ve dnech 2. a 3. prosince 2006 se v Plzni střílela VC Prahy. Pražský klub Duel pořádá závody na naší druhé nejlepší střelnici (ta nejlepší je u nás v Liberci – kdo přijede 9. a 10. prosince a 27. a 28. ledna na závody do Liberce, tak to určitě potvrdí) což je i dobře i špatně. Dobře proto, že se střílí v místě, kde se konají velké mezinárodní soutěže, špatně proto, že by nebylo špatné jet na závody i jinam – jsme v Plzni pomalu víc než doma!

Z původně nominovaných Janečka, Lauermannová, Blažka a Josefika se posledně jmenovaný omluvil (finanční zatížení v případě velkých závodů není zanedbatelné) – byla to trochu škoda, protože na posledních závodech nastřílel 385 a bylo by zajímavé, jestli se na této výkonnosti udrží. Náhradnice Rutová těsně před závody onemocněla a tak jel další náhradník – Honza Brindzák. A protože jsme neměli ubytování, jeli jsme i s karavanem trenéra. Bylo to trochu zvláštní, jet nezvykle pomalu i po dálnici – také nám cesta trvala skoro o hodinu déle, ale nakonec jsme také dojeli. Při příjezdu tekla z karavanu voda – ale trenér hned přišel na to, čím to je. Převržený dvacetilitrový kanystr s vodou na podlaze hovořil jasnou řečí. Ale to jsme nečekali, že ještě není všem dnům konec. Když jsme byli na večeři, někdo nám nacouval do auta a odřel nárazník, plasty a značku (kupodivu se omluvil a nechal za stěračem telefon – ale co si vezmete na Plzeňákovi v Liberci). Druhý den při najíždění ke karavanu jsme zase píchli – šutrák v pneumatice byl docela slušně velký – no prostě se nám tentokrát v Plzni moc nedařilo! V sobotu po zkaženém závodě musela navíc Jana spát v karavanu, na který se vůbec netěšila. Ani večerní promítání „Strmých svahů“ na DVD v karavanu jí náladu nespravily – otočila se ke zdi a spala. Ale ani ostatní se nedodívali do konce – únava z prvního dne byla větší než malá! V sobotu zase karavan při zpáteční cestě nějak divně poskakoval, trenér doufá, že to bylo výměnou kola…

Ale pojďme k samotným závodům. Na sobotu nebude určitě ráda vzpomínat Jana Lauermannová – podařilo se jí v první položce cvakat na druhou stranu a tak začátek – 91 bodů příliš neustála. Zklamání bylo velké a zbytek závodu odevzdala. 376 bodů už dlouho nenastřílela! Pro Honzu Brindzáka ovšem výsledek jen o bod menší znamenal osobní rekord a tak určitě nelitoval, že s námi na poslední chvíli do Plzně jel. Ani Fanda nebyl zklamaný – 374 bodů není pro něj špatný výsledek. A Aleš Janeček, který střílel v juniorech s novou (rozuměj starou, ale jinou) flintou, byl určitě spokojený také – ve svém čtvrtém závodě v juniorech (tedy v disciplíně 60 ran) nastřílel 584, což je jednak osobák a jednak dobrý (na něj) výkon. Postupoval do finále jako čtvrtý a místo udržel, když měl nejlepší (i když jen velmi těsně) finále. V neděli se trochu polepšila Jana - nastřílela 389 bodů, skončila druhá, ale sama ví, že musí střílet více. Trenér však doufá, že si vybrala smůlu a v dalších závodech to bude jen lepší! Věříme, že by mohla bojovat o nominaci na ME. Aleš udržel v nedělním závodě laťku (582 bodů a opět čtvrté místo), Fanda s Honzou závod pokazili – 364 a 362 bodů.

Věřme, že v dalším týdnu na závodech doma budeme dobře střílet oba dva dny!

A abychom nezapomněli – za fotky z průběhu závodů děkujeme Fandovi Poláčkovi, na jehož fotky a paměť (nemyslíme jen flash ze které nebo na kterou fotky stahujeme) se můžeme vždy spolehnout!

Fotografie z akce