Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

4. kolo ligy
Manušice, 17. září 2011

Na 4. kole naší tradiční soutěže, které se konalo v Manušicích, byly těžké podmínky – ostré sluníčko mnohé nezkušené (ale i zkušené) zaskočilo. A jak se dařilo našim? Zúčastnilo se nás jedenáct a někteří potvrdili svoje umístění v celkovém hodnocení ligy, jiným se naopak nedařilo. Výsledky jsou jasné, ale přece jen se sluší zhodnotit nejen toto kolo, ale také celou ligu z pohledu našich. Při hodnocení je třeba mít na paměti, že se řada kvalitních střelců z jiných klubů ligy neúčastnila – důvodem byla většinou kolize s velkými závody (KZR a ČPTM) nebo jinými závody, například v Hradci – a tak naše úspěchy byly tak trochu jednodušší.

Při posledním kole stojí v disciplíně leže za zmínku především výkony našich mladých střelců – Gábina osobáček 563, Filip 558. Ani výkony Radka a Tomáše (551 a 550 bodů) nejsou špatné. Tom se sice ke svému rekordu nedostal, ale pod 500 nešel – navíc je na něm vidět, že moc chce a to dobrým nástřelům nesvědčí. Blízko senzaci byla Lucka – na svých prvních závodech začala položkami 95 a 93 bodů! Škoda, že potom se přece jen projevila únava a nezvyk (nikdy ještě na tréninku nestřílela větší počet ran) a tak šla dolů. Ale na začátek rozhodně dobrý výkon. Zkušená Jana s Kačkou ležáky nezvládly a ani Milan se s nepříznivými světelnými podmínkami nedokázal vyrovnat. Ale ponaučení do budoucnosti si určitě odnesl! Také Jirka se potýkal s nevyrovnanými položkami, i když výsledek špatný nebyl – vzhledem k jeho tréninku (lépe řečeno netréninku) by se asi mohlo říci, že byl i výborný.

Standard 3x20 stříleli jen Jana (slabý ležák a hodně devítek – výsledek 569 bodů), Kačka (s nevyrovnaným stojákem slušných 553 bodů – jsme rádi, že už jí opět začíná jít klečák) a mezi všemi muži byl překvapivě nejlepší Jirka (547 bodů).

V celkovém hodnocení ligy v disciplíně leže Milan skončil čtvrtý (pokazil si naději na třetí místo závěrečným kolem) a Jirka osmý. Vojta Wrnata poslední kolo nestřílel a skončil třináctý. V ženách Jana střílela jen dvě kola a skončila třetí – kdyby měla 3 výsledky, byla by jasně nejlepší. V dorostu Kačka skončila druhá, Radek čtvrtý (s vyrovnanými výkony a na plichtu s třetím místem!), Filip pátý (jeho výkony šly kolo od kola nahoru) a další naši na dalších místech. Škoda, že Gábina měla jen dvě kola, měla na třetí místo!). Bohužel – jen dvě kola měl také Dan, to by se u domácích určitě stávat nemělo.

V disciplíně 3x20 skončil Jirka v mužích druhý (zlepšoval se kolo od kola), Jana v ženách konkurenci neměla (na rozdíl od ležáku se zúčastnila tří kol) a Kačka skončila hned za ní (kategorie dorostu a žen se spojovala kvůli malému počtu startujících).

Takže tolik k naší účasti na Liberecké lize – pokud o někom nemluvíme, tak je to převážně proto, že ani on určitě nebyl spokojen… Ale malorážka už je pomalu minulostí – takže vzhůru na vzduchovku!

Výsledky 4. kola

Výsledky po 4 kolech

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014