SSK RUPRECHTICE
 
  Náš klub
  Aktuality
  Zpravodaj
  Výsledky
  Pořádáme
  Kalendář
  Pro členy
  Odkazy

V LIBERECKÉ STŘELECKÉ LIZE PŘITUHUJE

[Výsledky]

Ve dnech 14. a 15.12. 2002 se v ZŠ Vrchlického střílelo třetí kolo Liberecké ligy ve střelbě ze vzduchových zbraní. Pořádajícímu střeleckému klubu Liberec - Ruprechtice se tentokráte sešlo méně střelců než v předcházejících kolech. Ve stejném termínu se konala VC Brna (jeden ze dvou závodů 1. kategorie v této sezóně - druhým bude VC Liberce a GP Syneru v hale TU v Harcově ve dnech 25. a 26. ledna 2003) a protože na Libereckou ligu jezdí hodně špičkových závodníků, dali přednost významnější soutěži v Brně.
V kategoriích nejmladších ve střelbě leže střílelo 42 závodníků, ve vzduchové pistoli 48 a v pušce 52 střelců. Za zaznamenání stojí u nejmladších výsledky Brabcové z Manušic a Martínka z Kolína - 298 bodů ze 300 možných vleže. Vítězství domácí Lauermannové v kategorii dívek do 14 let je překvapivé, ale favoritka Topičová v roztržitosti nabila dvě diaboly a zkazila tak závod hned na začátku! V pistoli překvapil Průša, který prvních 5 položek střílel fantasticky, potom v šesté (poslední) položce všechno zkazil, přesto zvítězil s 562 body. V pušce dorostenců si Lachmanová z Brandýsa nastřílela osobní rekord 383 bodů a zvítězila těsně před Lainem z Plzně a domácím Martinkou (oba 382 bodů).
Protože po odstřílení tohoto kola zbývá do konce celé soutěže jen finále, které se bude střílet 8. a 9. února, lze v některých kategoriích tipovat možné vítěze, v jiných to určitě ještě bude napínavé. Ze čtyř kol se totiž počítají tři nejlepší výsledky a tak může dojít ještě k mnoha přesunům. Nejnapínavější budou asi puškové disciplíny - v mužích je sice zatím nejlepší Doležal z Poděbrad, ale nejlepší výsledky mají střelci, kteří 3. kolo nestříleli (Opelka, Smíšek, Haman) a tak se může mnohé změnit. Stejně tak v dorostu, kde je na prvním místě domácí Martinka, ale vzadu číhá Lain, který nastřílel jednou vynikajících 392 bodů a to by při vyrovnanosti této kategorie mohlo rozhodnout. V ženách je zatím nejlepší domácí Smutná, která v posledních závodech prokazuje stoupající úroveň, ale Šostková a Kafková mají zatím o kolo méně a výsledky lepší. Mezi nemladšími do 12 let je jasno - Brabcová je bez konkurence. V kategorii do 14 let to ale ještě bude zajímavé - vede Janeček z Jablonce s vyrovnanými vysokými nástřely (295, 292 a 297, ale Martínkovi chybí jedno kolo a zatím střílel 300 a 298!
Takže 9. února, kdy bude Liberecká vzduchovková liga končit, se máme opravdu na co těšit!