SSK RUPRECHTICE
 
  Náš klub
  Aktuality
  Zpravodaj
  Výsledky
  Pořádáme
  Kalendář
  Pro členy
  Odkazy

Liberecká vzduchovková liga měla finále - 3x absolutní výsledek!

[Výsledek 4. kola] [Výsledky celkem]

V Liberci na ZŠ Vrchlického končila finálovým kolem tradiční zimní soutěž, která se těší velkému zájmu soutěžících nejen z Libereckého kraje. Na dvoudenním finále se sešlo 146 střelců (50 pistolářů, 33 žáků, kteří střílí ze vzduchové pušky vleže, a 63 střelců v pušce stoje - z nich 27 dorostenců). Nejhodnotnější výkony byly v kategorii žáků, kde 3 střelci (Šmíd z Kolína a Lacina z Brandýsa n.L. v kategorii do 14 let a teprve desetiletá Brabcová z Manušic v kategorii do 12 let) nastříleli absolutní výsledek - 300 z 300 možných! Pravděpodobně ještě na žádném závodě v historii českého střelectví nebylo nic podobného zaznamenáno. Velmi dobrý byl také výsledek vítězů vzduchové pušky stoje na 40 ran v kategorii žen (reprezentantka Štěpánová z Manušic 395 bodů) a dorostu (Martínek z Kolína 389 bodů). Potěšily také nové osobní rekordy domácích - v ženách Lubasové a Janouškové, v dorostu Hradila. V mužích Hawelka z Mostu porazil juniorské reprezentanty Hamana a Smíška ml., neodolal mu ani Smíšek starší. V soutěži pistolářek střílí již tradičně velmi dobře reprezentantka Říhová z Prahy - 382 bodů bylo nejkvalitnějším výsledkem ze všech pistolářských kategorií, lepší nebyli ani muži.

V celkovém hodnocení ligy (počítají se 3 nejlepší výsledky ze 4 účastí) stojí za zaznamenání suverénní Aneta Brabcová z Manušic, která vyhrála kategorii do 12 let - 897 bodů z 900 možných! V této kategorii byly na prvních třech místech střelci z Manušic. Kategorii do 14 let vévodili střelci z Kolína - Martínek 895, Šmíd 892. Na třetím místě v této kategorii skončil Lacina z Brandýsa, který měl lepší poslední kolo než Janeček z Bižuterie Jablonec - oba 888 bodů. V mnoha kategoriích o vítězi rozhodovalo až finále - v dorostu tak zvítězil v pušce Lain z Plzně před Martinkou z Ruprechtic o pouhé 3 body, v mužích Smíšek starší z Poděbrad před Hamanem z Manušic o 6 bodů. V kategorii žen dominovaly domácí střelkyně - zvítězila Smutná před Janouškovou a Posledníkovou. V pistolových disciplinách v ženách dominovala Gáspárová ze Stráže n.N., v mužích zvítězil Průša ze Staré Lysé před Straníkem ze Stráže n.N. (rozdíl pouhých 5 bodů). V rychlopalných disciplinách byl nejlepší domácí Blaška před Podhráským z Duelu Praha ve standartní pistoli, v rychlopalné pistoli si pořadí otočili. Na třetím místě skončil v obou disciplinách státní trenér pistolářů a dřívější olympionik Putna (bydlí v Liberci, střílí za Duel Praha).

Liga se v letošním ročníku opravdu vydařila - v pistolových disciplinách startovalo 92 střelců, v puškových 100 závodníků a v soutěžích mládeže vleže 52 žáků. Celkem to bylo v průběhu čtyřkolové ligy téměř 900 startujících! Vzduchovkovou sezonu v Liberci zakončí přebor Libereckého kraje, který se koná ve dnech 1. a 2. března opět na ZŠ Vrchlického.